Udgivelser


Discografi:


1971 : Storbytossen.LP.Georges Marinos.CBS
( BJH spiller bouzouki )

1972 : EF-karavanen.Single. EF – information

1972 : Den røde lue. LP. Forlaget Tiden

1972 : Romtraktaten. Single. Folkebevægelsen mod EF

1973 : Se dig godt omkring. LP. Demos ( overtages senere af Genlyd )

1973 : Natopladen. Single. Forlaget Tiden

1975 : Sange for børn og andre mennesker 2 . LP. Demos ( Genlyd )
( m.bl.a. Pernille Hansen, Jørgen Emborg )

1976 : En køn familie. LP. Forlaget Tiden
(m. bl. a Anders Dohn, Pernille Hansen, Ole Thilo )

1978 : Bella Italia. LP. Forlaget Tiden
(m.bl.a. Anders Dohn, Ole Thilo, Pernille Hansen )

1978 : Dig og mig og alle os. LP. Genlyd
( m.bl.a. Anders Dohn, Pernille Hansen. Indeholder BJH `s mest kendte sang. Vi voksne kan også være bange)

1979 : Samlet LP. Folkebevægelsen mod EF. Div. Kunstnere

1980 : Flyt dig.Samlet LP. Diverse kunstnere. Genlyd

1981 : Nye viser. MC. Forlaget Tiden

1980 : Det kan godt blive godt. LP.Genlyd
(m.bl. a. Anders Dohn, Niels Martinussen, Pernille Hansen )

1982 : Med salt og peber på. LP.Genlyd
(m.bl.a.Anders Dohn, Niels Martinussen, Pernille Hansen )

1983 : Du hast noch Zeit. BJH`sange på tysk. Verlag Pläne
( m.bl.a. Klaus Hoffmann )

1987 : Drengen og havet. LP. Olga Musik
(m.bl.a. Niels Martinussen , Pernille Hansen, Sanne Gundlev )

1988 : Fluens hule. LP Olga Musik
(m. Niels Martinussen)

1991 : Hilsen til Sigfred. LP og CD.Olga Musik
(m.bl.a. Jan Irhøj )

1992 : Folmer Boysen med Rolls Roysen. MC. Nord Ord
(m. Lars Trier)

1993 : Der er børn alle vegne. CD. Mallings.
( m.bl.a. Lars Trier, Niels Martinussen, Marilyn Mazur )

1998 : Koncerten. CD. Liveindspilning af udvalgte BJH sange. Forlaget alma
( m. Niels Martinussen)

1999 : Lille båd på havet. CD. Alma
( m. Lars Trier og Erling Lund Jensen )

2002 : Sangene fra koncerterne. Forlaget alma

2008 : Solhverv. CD 7 sommersange. De nordiske spillemænd. Solist: Gitta-Maria Sjöberg,sopran.



BJH medvirker endvidere på adskillige compilations CD ´ere.


Bibliografi:

1978 : Sangbog. Sange for børn og andre mennesker. Fotografier: Andreas Trier Mørck. Demos

1983 : 6o sange. Sang og digtsamling. Illustreret af Lisbeth Stevens. Mallings forlag

1983 : Ingen kender dagen. Roman. Omslag ved Carla Thonsgaard. Mallings forlag

1984 : Vinduespudseren. Billedbog med Lillian Brøgger ( Kulturministeriets initiativpræmie )

1986 : Historien om Vinduespudseren. Tekst og billedbog. Lillian Brøgger. Mallings forlag.

1988 : Drengen og havet. Sange, vers, digte. Illustreret af Ole Stenholm Henriksen

1989 : Permandsvers. Digte. Illustreret af Ole Stenholm Henriksen. Mallings forlag

1990 : Tænd lyset. 12 sange arrangeret for kor af Axel Lasthein-Madsen. Mallings forlag

1990 : Sangbog. Udvalgte sange. Illustreret af Mette Marie Kyed Hansen. Mallings forlag.

1991 : Folmer Boysen med Rolls Roysen og andre sange for børn. Illustreret af Lars Trier. Mallings forlag

1993 : Der er børn alle vegne. Sange, vers og digte. Illustreret af Kim Fupz Aakeson. Mallings forlag.

1999 : Lille båd på havet. Det er også for børn. Sange med tegninger af Lars Trier. Forlaget alma

2000 : Vers. For børn og andre mennesker. Udvalg af 30 års tekster. Illustreret af Rune Johan Andersson ( Norge). Forlaget alma

2002: Sangene fra koncerterne. Bjarne Jes Hansen. Forlaget Alma. 34 af de kendteste børnesange fra serien Sange for børn og andre mennesker. Med becifringer.

2010: Søbygaard Sange, Udgivet af Ærø Museum i samarbejde med Søbygaards Venner - Tekster fra fem uropførelser på Søbygaard. Bjarne Jes Hansen.



Bjarne Jes Hansens tekster er repræsenteret i diverse antologier og sangbøger. F.eks : Sangens Mirakel, Birte Zander. Folkeskolens Musiklærerforening. Med tekster af B.S.Ingemann, Bjarne Jes Hansen og Birte Zander.
Arbejdersangbogen. Lystige Viser. Lystige viser for børn. DUI- leg og virkes sangbog. Politikens Børnesangbog. Gyldendals, Digte til børn, redigeret af Thorstein Thomsen. Dansk Svensk Forfatterseslskabs udvalg af nyere og ældre digte for børn og unge. Og mange andre….

Der er skrevet specialeopgave ved hovedfagsstudium i Musikvidenskabeligt Institut ved Århus Universitet 1979 af Preben Juhl Nielsen: Alternative børneplader?
En analyse af: Bjarne Jes Hansens børnepladeproduktion på baggrund af en gennemgang af børns vilkår og situation og deres musikalske socialisation

BJH er repræsenteret i specialeopgave fra Musikvidenskabeligt institut i Århus om: Børn – Musik – Medier – Pædagogik 1980. Om børn og musik i Danmark i 1900-tallet.
Af Hans Aarup, Eigil Leander Laursen og Erik Heiberg Lyhne

Hovedopgave på Danmarks Biblioteksskole 1985. BJARNE JES HANSEN
Af Jesper Kristensen og Leif Jensen.